Vad FN använder enorma summor till: Veklagan över Israel.

Man hoppas att Trump är snabb att dra in varenda krona till UNHRC, ”människorättsrådet” som handlar om allt annat än.  Våran egen Jan Eliasson utformade hur rådet skulle sammansättas utan hänsyn till Mänskliga Rättigheter, och skrattade åt USAs protester.

UN General Assembly President Jan Eliasson unveils his draft of the Human Rights Council at a press briefing(23 Feb. 2006)Video  

USA talar om att lämna den antisemitiska hatgruppen UNHRC medan andra anser att USA kan göra större nytta att vara med och vara en stark röst mot Israelhtet. Läs länk.  Det var Obamas skäl att gå med men inte hjälpte det Obamas Israelhat.

U.N. rights council targets Israel in 6 reports

The U.N. Human Rights Council’s opening 2017 session, featuring such members as Saudi Arabia, Qatar, United Arab Emirates, China and Cuba, will on March 20th present, circulate and debate six specially-commissioned reports targeting Israel. (See list below.)
This is six times more than the amount of reports it will present on Syria, where state-sponsored genocide has killed hundreds of thousands and displaced millions; three times more than the amount of reports on human rights in North Korea, and on human rights in Iran; and six times more than the amount of reports on Afghanistan.
Moreover, there will be zero reports presented on human rights in Saudi Arabia, Cuba or Russia, nor on the situations of dozens and dozens of other serial abusers.
Nor will there be a single report on the gross human rights abuses of groups like Hamas, Islamic Jihad, Hezbollah or ISIS.
Instead, according to the U.N., here are the descriptions of their six reports targeting Israel, all of which will be presented under the council’s special agenda item (No. 7) targeting Israel:
Report #1: “In accordance with its resolution 5/1 and decision 2/102, the Human Rights Council will consider the report of the new Special Rapporteur on the situation of human rights in the Palestinian territories occupied since 1967, Stanley Michael Lynk (A/HRC/34/70)…”
Report #2: “Pursuant to its resolutions S-9/1 and S-12/1, the Human Rights Council will consider the report of the High Commissioner concerning the situation of human rights in the Occupied Palestinian Territory, especially in relation to East Jerusalem and the Gaza Strip (A/HRC/34/36)…”
Report #3: “The Council will also consider the report of the Secretary-General on the implementation of its resolution 31/34 on the human rights situation in the Occupied Palestinian Territory, including East Jerusalem (A/HRC/34/38) (see para. 44 above)…”
Report #4: “Pursuant to its resolution 31/25, the Human Rights Council will consider the report of the Secretary-General on the situation of human rights in the occupied Syrian Golan (A/HRC/34/37)…”
Report #5: (Oral report)  “In its resolution 31/35, the Human Rights Council requested the High Commissioner to conduct a comprehensive review detailing the status of implementation of the recommendations addressed to all parties since 2009 by the relevant Council mechanisms, and to identify patterns of non-compliance, non-implementation and non-cooperation, to propose follow-up measures to ensure implementation, and to present an oral update on the progress of that review at its thirty-fourth session. The Council will hear the oral update of the High Commissioner…”
Report #6: “The Council will consider the report of the Secretary-General on the implementation of its resolution 31/36 on Israeli settlements in the Occupied Palestinian Territory, including East Jerusalem, and in the occupied Syrian Golan (A/HRC/34/39)…”
A seventh, highly consequential report was also requested, but was delayed until later this year:
In its resolution 31/36, the Human Rights Council requested the High Commissioner, in follow-up to the report of the independent international fact-finding mission to investigate the implications of the Israeli settlements on the civil, political, economic, social and cultural rights of the Palestinian people throughout the Occupied Palestinian Territory, including East Jerusalem, to produce a database of all business enterprises involved in the activities detailed in paragraph 96 of the aforementioned report, and to transmit the data therein in the form of a report to the Council at its thirty-fourth session (A/HRC/34/40)…

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s