Sagoberättelse i SDS om ”palestinier”..”Israels ambassadör förtiger al-Nakba, den stora katastrofen.”

Se 

Debattinlägg: ”Israels ambassadör förtiger al-Nakba, den stora katastrofen.”

Med lika många hål som om det högljutt relaterats av en gammal tandlös kärring. Att SDS tar in en sådan skröna tyder på deras sjunkande bedömningsförmåga.


Dagens begrepp ”palestina” hittades på av KGB mitt på sextiotalet (länk och vidare länkar där)   innan användes det endast av judarna där, som  deras stora engelskspråkiga tidning Palestine Post 1932-50, sedermera Jerusalem Post.

”Palestinskt land” som TT tjuter på med som den värsta Göbbels, har självklart aldrig existrat. ”Palestina” var länge en synonym för ”Det Heliga Landet, i huvudsak använt av kristna, utan specifika gränser.

I area C. fick Arafat kontroll över 95% av västbanksaraberna med tillhörande land, vilket han var helt nöjd med, och accepterade öppet att Israel hade full kontroll  över Area C. Länk.  Var han nöjd?

Visst kan man kalla 1948 al Naqba, Katastrofen, för hela arabvärlden som totalt misslyckades avliva judarna.  Araberna anfölll igen 1967 och gjorde totalfiasko igen, på 6 dagar. trots att 6 miljoner judar hade Förintats 1945. 

Jämför världens reaktion. Efter första världskriget vann England och Frankrike över Ottomanerna och styrde och ställde därefter över Mellanöstern som de ville, bland annat sade en INTERNATIONELL lag, fortfarande giltig, att det Palestinska Mandatet skulle utgöra det judiska hemlandet. Kolla kartan hur mycket land arabena fick samtidigt.

Mandatet blev ett engelskt mandat i ca  25 år. De lyckades bryta de flesta mandatlagar och ge bort 80% till araberna genm ett smidigt utnyttjande av 

Artikel 25.

 

I de områden som ligger mellan Jordanien och den östra gränsen av Palestina som slutligen bestäms, skall Mandatmakten  ha rätt att med samtycke av Nationernas Förbund, skjuta upp eller vägra tillämpning av sådana bestämmelser i detta uppdrag som han anser vara tillämplig på de befintliga lokala förhållandena, och att sådana bestämmelser för förvaltningen av de områden som han anser vara lämplig för dessa villkor, förutsatt att inga åtgärder skall vidtas som är oförenligt med bestämmelserna i artiklarna 15, 16 och 18.


En artikel de i stort sett hittade på själva.

1967 vann Israel ett FÖRSVARSKRIG där världen genast hittade på en massa begränsningar England och Frankrike inte hade haft, Säkerhetsrådets §242, som har misstolkats kors och tvärs, en av författarna förklarar här. Dessutom är den inte bindande! Den senaste ididotin som var Obamas sista spark mot judarna, ihopakokt av Obama och andra muslimer, är självklart inte heller bindande. Wallström blev förtjust ändå.

Palestinagruppernas antisemitiska hat har självklart inte hjälpt en enda palestiner, det är bara klassiskt nazistiskt hat.

Björn lovprisar BDS-rörelsen i sitt judehat. Kan han nämna hur det har hjälpt en enda muslim? Obama tvíngades gå emot BDS men försökte undvika att följa det:

Obama signs anti-BDS bill into law

Många amerikanska stater försöker motarbeta judebojkotten


Help Us Stop Boycotts Against Israel (BDS Movement)


Under det brittiska mandatet vällde araber, inte judar in i det blivande Israel, trots mandatreglerna. En detaljrik artikel på länk

Livet var helt enkelt mycket bättre i landet judarna byggde upp..
Liksom livet på Västbanken var mycket bättre innan Arafat vältrade in, länk.

Björn: ”måste det vara besvärande att FN sedan 1967 fördömer Israels ockupation”, Han måste ha blivit förtvivlad när Ban ki-Moon klart erkände att FN är antisemitiskt.

https://youtu.be/FuGqpFxogRg
nedan. Orsaken till de flesta arabers flykt trots Björns saga.


 

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s