”Turkietstödda styrkor mot USA-stödd allians”

Det är säreget att TT uppför sig exakt som vad Trump anklagar de flesta media för: lögner, halvsanningar, avsaknad av väsentliga punkter för förståelse av sammanhanget.

TT:s antisemitiska lögner när det har gällt Israel har jag ofta detaljerat, sök efter TT i bloggen. 

När det gäller Turkiet har jag skrivit att Turkiets folkmord av kurderna är i samma skala som Saddams, och han blev anklagad för folkmord. Inget i TT, att anklaga Erdogan för vad han gör får inte nämnas, som Trump framhåller. De vägrar också att tala om anledningen:  att kurderna växer mycket snabbare än Turkarna och kommer om några decennier att vara flera.

Några tidigare artiklar jag har skrivit i ämnet är länk, länk, länk, där länkarna i dessa innehålller de väsentliga detaljerna som är lätta att hitta men oväsentliga för TT.

På http://www.jinsa.org/fellowship-program/david-p-goldman/demographic-sources-turkeys-foreign-policy-crisis

kan du läsa:

Fertility levels of Turks and Kurds are significantly different. At current fertility rates, Turkish-speaking women will give birth to an average of 1.88 children during their reproductive years. The corresponding figure is 4.07 children for Kurdish women. Kurdish women will have almost 2 children more than Turkish women…Results show that despite intensive internal migration movements in the last 50 years, strong demographic differentials exist between Turkish and Kurdish-speaking populations, and that the convergence of the two groups does not appear to be a process under way. Turks and Kurds do indeed appear to be actors of different demographic regimes, at different stages of demographic and health transition processes. [i]

https://pjmedia.com/spengler/2013/6/3/the-economics-of-the-turkish-spring/

skriver

The Kurdish minority comprises more than a fifth of Turkey, and its fertility rate is double or triple that of Turkish-speakers. Ethnic Turkish Sunnis – the population segment to which the ruling Justice and Development Party (AKP) appeals – barely make up a majority of the Turkish population, and the demographic trend will make them a minority in 20 years or less. Syria’s two million Kurds have become an independent factor as a result of their country’s civil war, with their own municipal administrations and militias. They view Arab jihadists who dominate the rebel forces with justifiable fear and distrust. Again, Erdogan’s backing of the Sunni rebels upsets Turkey’s Kurds.

TT skriver inte ett skvatt – okunnighet eller avsiktligt undanhållande av sanningen från svenskar som tror på dom och att de följer Pressens Etiska Regler ?

Trump har allt mer rätt, och vi har klara tecken på samma förhållande i Sverige.

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s