Senaten tvingar presidenten att flytta ambassaden till Jerusalem.

US senators present bill to obligate president to move embassy to Jerusalem

Three senators reintroduced legislation that recognizes Jerusalem as the undivided capital of the State of Israel and relocates the US embassy from Tel Aviv to Jerusalem. 
US Senators Marco Rubio (R-FL), Dean Heller (R-NV) and Ted Cruz (R-TX) on Tuesday reintroduced the Jerusalem Embassy and Recognition Act, legislation that would fulfill America’s commitment to Israel to relocate the US embassy from Tel Aviv to Jerusalem.‎
The legislation, which was initially presented in 2011, recognizes Jerusalem as the undivided capital of the State of Israel and relocates the US embassy from Tel Aviv to Jerusalem. This bill removes the President’s waiver authority that has delayed this move until now, and requires official government documents to reflect this recognition by identifying Jerusalem as Israel’s capital.
“Jerusalem is the eternal capital of the Jewish state of Israel, and that’s where America’s embassy belongs,” Rubio stated. “It’s time for Congress and the president-elect to eliminate the loophole that has allowed presidents in both parties to ignore US law and delay our embassy’s rightful relocation to Jerusalem for over two decades.”
While on the campaign trail, President-elect Donald Trump stated that his intention to move the US embassy to Jerusalem.
In 1995, Congress passed the Jerusalem Embassy and Relocation Act, which recognized Jerusalem as the capital of Israel by moving the US embassy from Tel Aviv to Jerusalem. To date, each American president since Bill Clinton has signed a presidential waiver every six months in order to keep the embassy in Tel Aviv, citing concerns that a move to Jerusalem could hinder the Israeli-Palestinian peace process.
The bill withholds certain State Department funds until that relocation is complete.

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Senaten tvingar presidenten att flytta ambassaden till Jerusalem.

  1. maria skriver:

    Jattebra. Skicka den vidare, jag kan inte skicka den fran den har datorn.
    I sa fall maste jag vanta till nasta fredag da ar jag hemma igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s