Höger- och vänsterpopulism.

Populism betyder enligt Wiki   ”politisk rörelse som vädjar till ”folket” och ”sunt förnuft” samt angriper en politisk eller social elit, ofta utan grund i en specifik ideologi

Varför uppvisar Google ca 5000 ”vänsterpopulism” och drygt 50.000 ”högerpopulism” ? Vad en tidning kallar ”högerpopulistiskt” är i högt grad deras personliga tyckande och har inte ett ögonblick att göra med ”nyheter” förstås. Våra kära tidningar angriper alltså väldigt ofta det de skriver om pga. deras sunda förnuft.  Men det var väl inget förvånande för dej. tillförlitligheten hos svenska media ligger ett snäpp över Turkiet, som ligger sämst – förvånar det?  Länk.

10 gånger fler tycks alltså vara högerpopulistiska än vänsterpopulistiska – vilket enklast förklaras av att journalisterna som skriver det är väldigt vänsterpopulistiska själva. Man brukar ju i översikter se att svenska murvlar i stort sett är miljöpartister  men det har tappat lite i glamour på sistone. Nu är de bara monotont lefties, kommer det också att gå ur dom om Trump vinner och faktiskt får rätsida på USA? Nja, de fortsätter att hacka hur lyckad han än är.

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s