Sista om soldaten i Hebron?.

Jag har skrivit ett antal artiklar nu om soldaten i Hebron som sköt terrorist för starka misstankar att han hade ett bombbälte – som DN och många andra gjorde ett makabert inlägg om enbart för att förnedra Israel, utan att vänta på utredning. Enbart med en editerad film från den antisemitiska Diakoni-betalda organisationen B’tselem som grund.
Försvarsminister Ya’alon sade efter att ha sett filmen, att han visste allting och också fördömde den som sköt terroristen, och efter det har han enbart försvarat sej själv, inte Israel. Massan av israeler står på soldatens sida och många rop att Ya’alon avgår – det är inte den första gången han uppfört sig på samma sätt.

Key testimony supports Hevron soldier who shot terrorist

Soldier’s case strengthening: commander admits he would have shot too, comrade says were told terrorist had a bomb belt.

By Reut Hadar
First Publish: 4/8/2016, 1:24 PM

The soldier

The soldier
Flash 90

New testimony has been received in the case of the soldier who two weeks ago shot dead a wounded Arab terrorist in Hevron, minutes after the terrorist and an accomplice stabbed and wounded a soldier.
The soldier’s commander, who is the Kfir Battalion Commander, gave testimony strengthening the soldier’s version of events in an investigation by the army’s Criminal Investigations Department (CID), reports Maariv on Friday morning.
In his defense, the soldier, who is on trial on manslaughter charges, has argued that he shot the terrorist over concerns that he was moving to detonate a hidden bomb belt thought to be under his unseasonably warm coat.
The Kfir Commander in his testimony said that if he faced a similar situation in which he was afraid a live terrorist was about to detonate a bomb belt, he would shoot the terrorist too.
Another important revelation came in the investigation from the soldier’s comrade who was on the scene, identified as Corporal Tomer, who said the soldier told him the terrorist ”needed to die.”
Under investigation, Tomer acknowledged that ”the terrorist looked suspicious, because he was wearing a coat and could have been hiding a bomb.”
The platoon commander who checked the corpse of the terrorist when he arrived on the scene told the security forces that there were concerns that the terrorist had a bomb belt on him, and told them to summon a bomb sapper to the scene.
Another soldier, who guarded the wounded terrorist as seen in video of the incident filmed by the radical leftist NGO B’Tselem, said he was appointed by his commander to guard the terrorist.
He recounted that the soldier who shot the terrorist asked him, ”what is this, the terrorist is alive?,” at which he told him, ”yes, we can’t touch him. Apparently he has an explosive on him. They’re waiting for a bomb sapper.”
The gathering accounts strengthen the soldier’s version of events, according to which he shot out of concerns the terrorist was about to detonate. They come after a Magen David Adom (MDA) investigative committee and a CID officer confirmed that concerns of a bomb belt had not been ruled out.
On Thursday it was decided to keep the soldier in detention on an open base for an additional week. Next week the military prosecutor is expected to submit an indictment against the soldier, and continues to insist on charging him with manslaughter.

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s