Israel sätter upp kontor i Förenta ArabEmiraten, minskar kontakten med Sverige och andra antisemitiska nationer.

Israel har släppt många officiella kontakter med EU-länder som har visat Nazi-inspirerat judehat efter Mogherinis attacker. Araberna har inte varit änglar men inte åstadkommit några Nazi-förintelser. Sverige deltar med liv och lust i bojkotten, som lär växa till andra israeliska produkter – får se vad Sverige säger när israeliska medicinska produkter börjar bli svåråtkomliga.

Ingen vet hur många israeliska kontor där finns i Gulfstaterna som tex. hjälp med vattenproduktion som Israel är experter på.

Israel to open representative mission in UAE

Foreign Ministry confirms Israel to work in Abu Dhabi to find source of renewable energy, despite longstanding official enmity.

By Tova Dvorin
First Publish: 11/27/2015, 12:46 PM


UAE president meets Hamas leader Ismail Haniyeh
Mohammed Al-Ostaz/Flash 90

Israel will open a formal diplomatic office in Abu Dhabi, the Foreign Ministry confirmed Friday, after an anonymous official leaked the news to Haaretz.

An Israeli mission to the UN’s International Renewable Energy Agency (IRENA), which is based in the United Arab Emirates (UAE) capital, will open by the end of the month, the Foreign Ministry said. The office will focus on working with the UN agency to find sources of renewable energy.

Jerusalem sees the move as a significant breakthrough in relations between Israel and its Gulf neighbors, a bond which has reportedly developed quietly over the past two years as both shared reservations about the nuclear deal between Iran and fear Tehran’s designs in the region.

Israel has invested great effort over the past decade to draw closer to these countries, and while most of the cooperation between Israel and the Gulf states is in the fields of intelligence and security away from public view, the opening of the representative office is an exceptional public step of diplomatic rapport between the two countries.

Walla! News reports Friday that Israel voted specifically to host the IRENA office in Abu Dhabi – instead of the initial locale chosen for the office, in Germany – in the hope of boosting Israel-UAE relations.

Despite the growing ties animosity towards Israel remains visible in the UAE, as seen several weeks ago when Israeli judokas were forced to compete in Abu Dhabi without any Israeli flags or identification of where they hail from.

Det här inlägget postades i Israel och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s