”Sekretariatet” (låter som maffia) ger $17.6 miljoner till Israelhat – Sverige en huvudgivare.

Undrar varför dina skattepengar försvinner spårlöst?

$ 17.600.000 från ett europeiskt konsortium förvärrar Mellanösternkonflikten, stöder lagmässig krigföring

Ashton flinar

Ashtonn flinar

Danmark, Sverige, Schweiz och Nederländerna är partners med ”lawfare”-institutet vid Birzeit University (nära Ramallah).

Jerusalem – I en utförlig rapport som släpps idag, visar Jerusalem – baserade forskningsinstitutet NGO Monitor att den nya finansieringsplattformen, kallad ”sekretariatet” kommer att stödja politisk och rättslig krigföring mot Israel, i direkt motsats till de uttalade mål att främja ”program för mänskliga rättigheter och internationell humanitär rätt.” sekretariatet är ett gemensamt NGO finansieringsinitiativ av Danmark, Sverige, Schweiz och Nederländerna, med en beräknad fyra års budget på $ 17.600.000.

I mars 2014 meddelade sekretariatet bidrag för 24 israeliska och palestinska icke-statliga organisationer.

”I motsats till sina anspråk på att ha genomfört  ‘en noggrann , transparent översyn ,’  har sekretariatet återigen valt att stödja politiska lobbyorganisationer tydligt saknar förmågan att genomföra regeringens mål”, säger professor Gerald Steinberg , vd för NGO Monitor.” Istället bedriver stipendiaterna juridisk krigföring mot israeliska tjänstemän och företag som gör affärer med Israel, främjar BDS (bojkott avyttring och sanktioner) kampanjer och utnyttjar falska ”apartheid”-analogier att demonisera Israel.”

En bidragsmottagare, Badil, är ledande i internationella BDS -kampanjer och har engagerat sig i grova antisemitiska aktiviteter. En annan stipendiat, Addameer, verkar ha nära kopplingar till Folkfronten för Palestinas befrielse (PFLP), en terroristorganisation, erkänd som sådan av EU.

Sekretariatets lokala managing partner är Institutet för lag vid Birzeit University. En rapport från institutet , ”Att förespråka palestinska rättigheter i överensstämmelse med folkrätten: Riktlinjer,” som var framträdande publicerad på sekretariatets Facebook-sida, är en strategisk handbok för att utnyttja juridiska termer och retorik för att demonisera Israel internationellt och för att uppmuntra internationella rättsliga attacker mot tjänstemän och företag.

”Institutet för lag vid Birzeit University är helt olämpligt som partner i ett projekt som ägnas åt internationell rätt”, fortsatte professor Steinberg . ”Det har inte kapacitet att genomföra målen för regionen. I sin nuvarande utformning kommer sekretariatet att misslyckas med att främja mänskliga rättigheter och främja fred.”

Detta gemensamma finansieringssystem har länge plågats av liknande problem. NGO Monitors forskning har visat att en tidigare iteration (2008-2013) , som förvaltas av den Ramallah – baserade NGO Development Center (NDC), stödde också icke-statliga organisationer som är aktiva i politiska krigföring och inte uppfyller projektets uppsatta mål.

NGO Monitor uppmanar sekretariatets stöd fån regeringarna i Danmark, Sverige, Schweiz och Nederländerna att omvärdera sitt partnerskap med Institutet för lag vid Birzeit University, liksom de utvalda NGO stipendiaterna, för att säkerställa deras anpassning till regeringens politik.

För att läsa den fullständiga rapporten : mänskliga rättigheter och internationell humanitär rätt

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Det här inlägget postades i antisemitism, araber, bds, Bildt, Eurabien, Israel, mediakritik, palestinier. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s