Spöktåget eller Sveriges Mellanösternrapportering?

Äntligen har DN kläckt ur sej mer än enradingar om Egyptens avsaknad av ekonomi, Länk.  Jag har skrivit/översatt ett stort antal artiklar som:

November 2011   Stjäler generalerna Egypten?

November 2011: Varför vägrar svenska media nämna Att Egyptierna snart svälter?

Februari 2012:  Obama och det Muslimska Brödraskapet.

Juni 2012: Tal av Morsi.

 Augusti 2012:  Koptisk ledare om Morsi.

September 2012: Varför hjälper inte Obama några demokratiska grupper i Egypten, enbart det Muslimska Brödraskapet?

September 2012: Är Egypten kontrollerbart?

September 2012: Egyptens islamistiska regim har stängt Egyptens sista synagoga. Första slöjan på nyhetsankare i TV.

 Oktober 2012: Åter till Egyptens härdsmälta.

April 2013: Varför omfamnar så många muslimer religiös och ideologisk krigsföring?

Juni 2013: Egypten livsfarligt, Israel säkert. Egyptisk artikel.

Juni 2013: En miljard Euro till Egypten har gått helt till spillo enligt EU:s revisor. Inte ett knyst från Bildt.

Juni 2013: Egypten har tillräckligt med diesel för att klara sig i åtta dagar, matlagningsgas för tio dagar, bensin för fjorton dagar.

Detta är lite av vad jag lagt ut som en person, hur mycket har svenska massmedias tusentals medarbetare berättat om ovanstående? I huvudsak kopierat samma snuttar från TT som du hittar på 25 ställen när du söker. Söker du efter Egypten på denna bloggen blir du otroligt mycket visare.

Bo Rothstein talade vist om demokrati blabla. och inte ett ord om att vad vi i väst menar med demokrati kan aldrig någonsin samsas med islamism, aldrig någonsin. Islam kan möjligen vara demokratiskt, aldrig islamism. Muslimska Brödraskapet får enbart vackra skönskrivningar – liksom i den svenska Wikin som var mitt första experiment att vrida saker och ting en aning korrekt på det mediat. Då saknades totalt någon som helst kritik av dem, och erbjuden litteratur var i stort sett Gardells och Hjärpes fantasier och skönmålningar. Nu är fortfarande en aning kritik kvar, men kritik av kritiken är längre. Jämför med kritiken på amerikanska Wikin

Innan jag tröttnade på att försöka korrigera Wikin blev jag attackerad från både höger och vänster där, när jag översatte Mellanösternmaterkal direkt från engelska Wikin attackerade folk mej med att ”amerikanska Wikin är prosionistisk, inte neutral som vi kräver!”……   Jag gav upp mitt i en artikel om raketer från Gaza där extremisterna sa att jag inte behandlade Israel och Hamas lika ”neutralt”!…….

Muslimska Brödraskapets motto är

“Allah är vårt mål. Profeten är vår ledare. Koranen är vår lag. Jihad är vår väg. Att dö enligt Allahs väg är vårt högsta hopp. Allahu Akbar!”

Att Obama. Gardell, Hjärpe och liknande försöker göra om dom till världens socialhjälpsgivare, tja den ställningen har också Hamas, Hizbollah och andra. Mera om vad de säger på denna länken IiS3 När de fick statsansvaret i Egypten gick folk allt hungrigare och hungrigare.

Tahrir Square Mashup Jag har sett andra rolingar i DN: Denna var roande. Talade så vackert om Egyptens demokrati, som om Per Jönsson tror på det mikroskopiska sambandet mellan demokratiska val och demokrati. Hamas hade demokratiska val, och en del sagoberättare kallar dom demokratiska av den anledningen. Morsi vann med ”solklar majoritet” enligt samme man, d.v.s. 1% i ett val som var lika välordnat som folkmassan på Tahrir Square. Vad fick han officiellt, 51,7% eller nåt. Tror du felmarginalen var mindre än 20% i deras första val någonsin där inte ens Carter tyckte det var lönt att försöka övervaka röran en röra du ser på varenda bild från Tahrir Square? Och ingen har kollat. Precis som Obama vägrar kolla rösterna vid hans val trots att det är mycket omskrivet att han, av förunderliga anledningar, enligt många källor inte vann i en enda stat där foto-ID krävdes. Länk1 länk2 länk3 länk4 länk5 länk6

Visst, jag har inte fler fakta om Obamavalet än du, men ett faktum kvarstår – han har inte gjort det minsta försök att motbevisa de som anklagar honom. Inte Morsi heller.

I ett land där omkring hälften inte kan läsa kommer självklart den enda informationen från statlig propaganda, det är alltså tekniskt omöjligt att genomföra ett demokratiskt val, hur mycket än Bildt tjatar om det.

Sammanfattning? De som enbart litar på svenska massmedia har liksom ingen aning om vad som händer på många punkter. Svenska specialiserade bloggar säger mer, inom många områden. Det mesta sägs på engelska eller översätts dit förstås.

 

 

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Det här inlägget postades i Israel. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Spöktåget eller Sveriges Mellanösternrapportering?

  1. maria skriver:

    Utmärkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s