Och vad gör Hamas d.v.s. det Muslimska Brödraskapet, och Obama för att stoppa Israel från att försvara sig själv? Egypten.

Så vet du varför Israels regering skulle spekulera över att inte slutföra kriget mot Hamas utan låta det fortsätta i 100 år? Enkelt – jag såg just en diskussion i FOX News bland annat, att Obama hotar att strypa leveranserna av ammunition och reservdelar till Israel om de inte lyder de muslimska terroristerna! TT har visst missat det.

TT missar inte en enda dödad mänsklig sköld i Gaza, men att ca 1000 gånger fler har mördats i Syrien är ointressant. Ingen har gjort nåt seriöst att stoppa galningen Assad – förutom Obamas och Erdogans envetna försök att ersätta honom med det Muslimska Brödraskapets terrorister som skulle vara än värre för många grupper i Syrien.

Och vad sa Mashaal nyss, topptupp inom Hamas? TT har missat det också:

Eldupphör verkar osannolikt, efter Mashaal-tal
Hamas hävdar att Israel ber om fred, men det är Hamas som är den stora förloraren i detta krig, säger en tjänsteman.

Av David Lev
Först Publicerat: 2012/11/19, 05:53

Där må vara samtal om eldupphör, men Hamas är inte intresserat, säger Hamas’ toppterrorist Khaled Mashaal. När han talade i Gaza på måndagseftermiddagen sade Mashal att de skulle kunna göra några kompromisser med Israel. ”Det kan bli ett ett avtal, men det är upp till Israel”, sade han. ”Där är insatser från Qatar och Egypten, vi träffar dem varje dag. Men vi kommer inte att acceptera några israeliska villkor. Om de vill ha en vapenvila  får de sluta attackera oss. Den som startade våldet ska avsluta det.” [Är man SÅ glömsk borde man skaffa annat jobb.]

Istället sade han, Hamas räknar med att Israel kapitulerar för deras krav – särskilt stopp på land- och havsblockad runt Gaza. [Taskigt att inte ens Egypten vill hjälpa Gazaterroristerna.] ”Vi försöker inte att förvärra konflikten och ge israelerna en anledning att invadera Gaza”, sade han. Men, sade han, Hamas var beredd på en landoperation från IDF.

Rapporter i arabiska [och svenska] medier sade att både Israel och Hamas var nära en överenskommelse om en vapenvila. Vad som håller upp avtalet, sa rapporterna, var att Hamas kräver att Israel kapitulerar för deras villkor. Israel insisterar på ett omedelbart slut på raketattackerna från Hamas innan ytterligare diskussioner äger rum, medan Hamas har sagt att man vill ha ett åtagande för ett slut på blockaden, eller åtminstone en lättnad av den.

Mashal sade att det var Israel som sökte en vapenvila, något som israeliska tjänstemän omedelbart förnekar. ”Hamas är ute efter ett sätt att komma ur hörnet de har målat sig själva in i”, sade en regeringstjänsteman. ”Deras förmåga att tillfoga terror mot Israel bleknar för varje timme, och de har blivit desperata” Framgången för Iron Dome-systemet, sade källan, hade slagit ett mäktigt slag mot Hamas’ strategiska planer. ”Med byggandet av säkerhetsstängslet och blockaden runt Gaza är det enda sättet de kan orsaka skräck på oss nu med dessa missiler, och Iron Dome har tagit denna förmåga ifrån dem också. Hamas är i en stor kris,” sade tjänstemannen.


Ska vi kasta ett öga på vad de största svenska tidningarna har samlat ihop av israelhat. DN kör hårt med snyftvarianten.  De hittar individer som har råkat illa ut. Du hör hur Muslimska Brödraskapet förhandlar om det som det lilla Brödraskapet, Hamas, skriker om, se Mashaal ovan. Och clownen Obongo står som den store Gudfadern bakom det Muslimska Brödraskapets förstörelse av hela Arabvärlden och stöder dom mot alla USAs gamla vänner.

FN, USA och EU har inte gjort det minsta för att försöka tvinga Hamas att stoppa beskjutningen. Inte gjort det minsta för att stoppa vapenflödet till de muslimska terroristern. Tidningarna skriver inte ett knyst om nån sån möjlighet. Obama nämner inte det heller. Israel måste ensamt göra vad som är nödvändigt. 

Egypten.

Där Bildt visade sig för våra skattepengar, för att få sitta i en divan bredvid det Muslimska Brödraskapets höjdare, tänk MB som samma som Hamas. Vad vet du om Egypten? Här några rader från denna referens:

USA-administrationen har hela tiden sagt att det Muslimska Brödraskapets regim i Egypten är verkligen måttlig. Obama-administrationen hjälpte till att sätta denna regering till makten. Visst vann Muslimska Brödraskapet val med 52%, men från januari 2011 och framåt har Washington i princip stött Brödraskapet på ett antal olika sätt. Den amerikanska regeringen har hela tiden försvarat Brödraskapet som måttligt och kritiserade den egyptiska militären när det försökte hålla lite styrsel på den gruppen.

Så den Egyptiska regeringen vill förmodligen fokusera på inhemska frågor och vill inte dras in i krig med Israel. Det ges stora mängder godsaker utan några som helst krav. Detta inkluderar ett svindlande $6,4 miljarders lån från EU [som du betalar, visste du det?], $4.5 miljarder från Internationella valutafonden och $450 miljoner från USA, plus ytterligare $1 miljarder euro extra för USA:s militära stöd. [Som endast kan användas mot you-know-who.]

Vad kan Egypten göra i utbyte mot allt detta politiska stöd och pengar, inklusive lån som aldrig kommer att återbetalas. Låt Kairo klargöra för sina Hamas-klienter att man vill ha en riktig vapenvila och accepterar inte att Hamas regelbundet skjuter ett stort antal raketer, missiler och granater mot Israel, förutom att de inleder gränsöverskridande attacker. Egypten vill ha tyst och lugnt för att ta itu med sina enorma problem med fattigdom, en väntande konkurs, och även regimens program för att vända Egypten till en islamistisk stat.

Jag skulle kunna tillägga cyniskt – men exakt – att de också håller på att sänka kvinnors status, installera allt större mängder sharia, och skrämma de kristna in i slaveri. Men dessa saker bryr sig tydligen inte  Väst om, så det kommer att hända ändå utan några påtryckningar, ekonomiska eller andra.

 

.......

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fn-mote-om-israel-och-gaza_7686962.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/vapenvila-i-gaza-drojer_7686404.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/flashvapenvila-klar-i-gaza_7686398.svd

http://www.svd.se/nyheter/utrikes/klart-med-vapenvila-i-gaza_7683608.svd

http://hd.se/utrikes/2012/11/21/fn-mote-om-israel-och-gaza/

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5353028

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5352923

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5352901

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5351941

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5351756

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5351783

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5351674

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=18717&artikel=5350522

Om The Golani Snowman

I am an international spy, selling my goods to the highest bidder.
Det här inlägget postades i Israel. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s